Klik op de foto voor de beschrijving

Deze woonkamer is een mix van bestaande en nieuwe meubels en accessoires. De zithoek kreeg een heerlijke hoekbank waardoor het veel ruimer lijkt. De fauteuils van de bewoners bleven staan en passen uitstekend bij het nieuwe interieur. De woonkamer kreeg een basis van rustige tinten. Die gekleurde kussen geven het net wat meer pit. De tv is op dezelfde plaats gebleven, door de vele ramen zijn de opties beperkt. Van de bestaande salontafel is een mooi slank tv meubeltje gemaakt. Ook het dressoir heeft zijn plaatsje behouden. Door de vergrijsd groene wand komt het mooier uit. De kiezelkleurige inbetweens zorgen voor een rustig beeld.De wens van de bewoners was een industriële look. Dit is toegepast in de verlichting en de eetkamerstoelen. Dit past uitstekend bij de bestaande teak eettafel. Op de lange wand een vergrijsde groentint en de eetkamerstoelen in donker groen leer. Een mooie match met het hout en staal.De woonkamer is een mooie mix geworden van bestaande meubels en nieuwe elementen. Bij elkaar een totaal andere sfeer. Zo was de oude situatie. De zithoek lijkt zo veel kleiner. Door teveel losse elementen was de zithoek geen geheel.
De wens voor deze was een landelijk interieur met kleurige elementen, passend bij het karakter van deze aangekochte woning. Uitgangspunt voor het kleurenpalet was een turquoise fauteuil die een plaatsje moest krijgen in het nieuwe interieur.De mooie haard moest een eyecatcher worden. Met de kleurige fauteuils erbij is het een heerlijk plekje voor een winteravond. Ook de accessoires zijn in bijpassende kleuren van turquoise tot petrol. Een overzichtsfoto van de hele zithoek. Wat een fijne sfeer!De andere hoek van deze L-vormige woonkamer is bij de zithoek betrokken door dezelfde stijl toe te passen. Een lekker leeshoekje als je even geen zin hebt in de tv.Deze landelijke eetkeuken moest nog worden aangekleed in een bijpassende stijlEr is gekozen voor een mooie zwarte vitrinekast waar het serviesgoed in gezien mag worden. Deze leuke antieke blikken hebben natuurlijk een mooi plaatsje gekregen in de vitrinekast.Bijpassende verlichting mag natuurlijk niet ontbreken in het ontwerp.
Na aankoop van deze woning in Duiven, en de verbouwing, moest de woonkamer een nieuwe inrichting krijgen. De wens was robuuste meubels en kleur. De eethoek is hier een mooi voorbeeld van. De tafel en kast zijn gemaakt door de meubelmaker. De eetkamerstoelen zijn van Topform, de lampen van Ztahl en het wandsculptuur van C. Jeré. In de smalle zithoek was al een kachel van Dik Geurts geplaatst. Door de ruimte creatief te gebruiken was toch plaats voor een grote bank en een zitje bij de tv. Aan de hand van een plattegrond en digitale interieurtekening kon ik de klant laten zien hoe de ruimte optimaal benut kon worden. Voor de bewoners is een zithoek gecreëerd om lekker tv te kijken. Het prachtige karpet, van Brink & Campman, in zachte tinten past hier prachtig bij. De relaxfauteuils zijn van Gealux. Het maatwerk tv meubel is speciaal ontworpen voor de bewoners en gemaakt door de meubelmaker.Bij de bank is gekozen voor een bijzettafel. Een tweede tafeltjes is zo aangeschoven als het nodig is. De bank komt van de Wehlse Bijenkorf en de bijzettafeltjes van Vivaldi XL in Zevenaar.Zo was de woonkamer bij onze kennismaking. De oude meubels stonden tijdelijk in de verbouwde woning.Ook hier waren de oude meubels, na aankoop woning, tijdelijk in de woonkamer gezet. In het nieuwe interieur is goed te zien wat kleur en een goede indeling doen voor je huis.
Een modern landelijk interieur met warme paarse tinten was de wens van de bewoner en ze vroeg of ik hierin wilde adviseren. De indeling van de woonkamer is gelijk gebleven maar de meubels zijn grotendeels vernieuwd.De lange wand is vergrijsd paars geworden, mooi in combinatie met het grijs van de bank en het wit van de wandmeubels. De grenen tafel is vervangen door een stoere eettafel met een stalen kruispoot. Op de bijzettafeltjes, hout met staal, is plaats voor de woonaccessoires van bewoonster. De grenen kasten zijn gespoten door meubelmakerij Ben Lamers in Lobith, en zijn zo weer helemaal van deze tijd. Mooi die kleurrijke kussen op de grijze bank. Dit was de woonkamer voor de make-over. De rode muren maken de ruimte optisch kleiner. De grenen kasten konden wel een opknapbeurt gebruiken.
De wens van de bewoners was een totale nieuwe woonkamer in lichte tinten en veel ruimte. Een aantal meubels zijn behouden.De oude woonkamer, gezien vanaf het zelfde punt.Veel ruimte en lichte tinten. De wand heeft zachte blauwtint gekregen wat het geheel een frisse uitstraling geeft. De oude opstelling bij de haard.Een groter verschil is bijna niet denkbaar. ER is nu sprake van rust, ruimte en eenheid. Gezien vanaf de keuken. De antieke secretaire is mooi gecombineerd met moderne accessoires. Door het gedessineerd behang er achter wordt de secretaire er even extra uitgelicht.Zelfs het fauteuiltje heeft een nieuw fris uiterlijk gekregen.Zo zag het fauteuiltje er eerste uit. De landelijke eetkeuken heeft een Scandinavisch tintje gekregen. Ook hier weer rust en ruimte. Een heerlijk plekje om 's-morgens de krant te lezen. Dit was de keuken voor de make-over
In de oorspronkelijke woonkamer was de keuken gesitueerd aan de achterzijde. De wens van de bewoners was een keuken aan de voorzijde en een nieuwe indeling van de woonkamer.De zithoek is verplaatst van de voorzijde van de woning naar de achterzijde, bij de schuifpui. Hierdoor hebben de bewoners nu zicht op de achtertuin.De woonkamer is ingericht met de bestaande meubels van de bewoners. De oorspronkelijke keuken was weggewerkt achter een muur. Door het openbreken van de oude keuken is veel meer licht en ruimte ontstaan. Hier zat de keuken achter een muur. Nu is er veel ruimte voor een zithoek.De nieuwe keuken heeft veel meer kastruimte en is logisch ingedeeld. Ook de keuken is ontworpen door MB Homedesign.De kastenwand biedt ruimte aan 2 ovens, een grote koelkast en een apothekerskast. Hier gezien vanaf de achtergevel. De zithoek was voorheen aan de voorzijde, waar nu de nieuwe keuken is. De oorspronkelijke keuken is achter de grijze muur. Deze muur is weggebroken en de keuken is verplaatst. Hierdoor is er een ruimere zithoek ontstaan.
Een wandmeubel tegen de gehele lange wand van de woonkamer om zithoek en eethoek met elkaar te verbinden. Uitgevoerd in eiken. De open vakken zijn antraciet gelakt en voorzien van LED verlichting.Het ontwerp van MB Homedesign is uitgevoerd door meubelmakerij Crum uit Renkum. Dit multifunctionele wandmeubel, ontworpen door MB Homedesign, is ideaal voor de kleine woonkamer. Het bevat veel bergruimte en is daarnaast tv-meubel, boekenkast en zitmeubel. Om de computerhoek in de woonkamer af te schermen is deze roomdivider ontworpen door MB Homedesign. De nieuwe gordijnen waren de inspiratie voor het ontwerp. Het meubel is opgebouwd uit elementen met bergruimte aan beide zijden. Zo zijn de kantoorbenodigdheden ook mooi opgeborgen. Het meubel is uitgevoerd in eiken en gemaakt door meubelmakerij Crum in Renkum. De ruimte in de woonkamer is optimaal benut door dit wandmeubel op maat. Geen standaard kast maar een meubel wat past bij de vorm van de woonkamer. De bewoners wilden graag kleur en dat komt hier ook in terug. Het meubel is gemaakt door Ben Lamers meubelen uit Lobith. Het meubel gezien vanaf de andere zijde. Het is gemaakt van massief eiken. Voor de bewoners is een zwevend meubel ontworpen met plaats voor de tv, apparatuur maar ook boeken en foto's. Het is gemaakt van eiken met MDF door meubelfabriek Crum.De woonkamer en keuken staan in open verbinding met elkaar. Tegen de tussenmuur is een open trap naar boven. Om wat extra kastruimte te creëren is dit vrolijke wandmeubel ontworpen door MB Homedesign. Gemaakt van MDF en afgewerkt in hoogglans lak. Een verloren hoek van de woonkamer kreeg weer een functie door dit wandmeubel. De tv is nu geen storend object meer in de woonkamer en kan, door een verstelbare muurbeugel, naar de zithoek worden gedraaid. Het ontwerp is gemaakt door meubelfabriek Crum uit Renkum. Het meubel moest passen bij de kersenhouten tafels van de bewoner. Dit moderne meubel van massief kersenhout met mat gelakt MDF pas perfect bij het bestaande interieur. Ben Lamers meubelen uit Lobith heeft het ontwerp uitgevoerd. Het meubel bevat links en rechts een lade voor CD’s en DVD’s, Daarboven is nog ruimte voor andere spullen. De lades sluiten met een softclose systeem. De wens van de bewoners was een wandmeubel met veel bergruimte. De grote hoeveelheid DVD’s en CD’s moesten er ook in passen. Alle wensen zijn samengekomen in dit wandmeubel van eiken. De elementen hebben een verschillende diepte en hoogte voor een speels effect. Voor de cd's en dvd's in een soort apothekerskast in het meubel gemaakt. Met dit wandmeubel is extra kastruimte gecreëerd in de eethoek, zonder dat het veel plaats inneemt. Dit ontwerp was door de bewoners eenvoudig zelf uit te voeren. De bewoners wilden de computer graag bij de eettafel, maar niet altijd in het zicht. In het wandmeubel is een luik gekomen waarachter de computer is weggewerkt. Het beeldscherm is met een beugel aan de muur bevestigd. De kast is afgewerkt met behang dus makkelijk te vervangen wanneer je van kleur of sfeer wilt veranderen. De 3 verschillende kasten in de woonkamer moesten vervangen worden voor bij elkaar passende meubels. Door MB Homedesign is dit speelse wandmeubel ontworpen. De 2 onderkasten hebben een verschillende diepte en hoogte. In een bijpassende stijl is een computermeubel en een audiomeubel ontworpen. Alle meubels zijn gemaakt door Ben Lamers meubelen uit Lobith.